Saaremaa, Muhu ja Ruhnu on valitud Eesti toidupiirkonnaks ja seda tiitlit kannavad nad maist 2024 kuni 2025. aasta aprilli lõpuni.
Saare maakonna saared tõusevad toidupiirkonnana esile saarelise eraldatuse tõttu. See on loonud iseomased toidutraditsioonid, mida vürtsitab kaasaegne innovaatiline lähenemine. Eraldatus on saarerahvast õpetanud toime tulema käepärasega, kuid seejuures harjutanud kõiges olema nutikas ja leidlik. See on oskus kasutada kõike, mida loodus pakub, ja elada nii, et jagub ka homseks. Saartel põhineva toidupiirkonna puhul seetõttu ongi fookuses kestlikkus.
Saaremaa, Muhu, Ruhnu põhine toidupiirkond pakub kahtlusteta Eesti kõige merelisemaid ja saarelisemaid maitseid, avades kodumaise toidu propageerimisel ja tutvustamisel uue põneva vaatenurga.
Köikse värsemate uudistega saate kursis olla SIIN
Foto: Maris Sepp