2025.a. toidupiirkonna tiitlit kannab Tartumaa. Jätkates Tartu 2024. aasta Euroopa kultuuripealinna pärandit, loob maitsete aasta projekt Tartumaale võimaluse piirkonna tuntust veelgi tõsta ning tugevdada oma positsiooni kulinaaria ning toiduturismi valdkonnas.
Eesti toidupiirkonna valikukomisjoni esimehe, Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi biomajanduse asekantsleri Madis Pärtel´i sõnul jäi Tartumaa silma eelkõige innovatsiooni ja teaduspõhisusega ning initsiatiiviga kohaliku toidu kasutamise suurendamiseks avaliku sektori asutustes.
Tartumaa toidupiirkond hõlmab kõiki Tartu maakonna omavalitsusi alates Tartu linnast kuni maapiirkondadeni. Maakonna toidumaastikku kujundab enam kui tuhat toiduvaldkonnas tegutsevat ettevõtet, sealhulgas põllumajandustootjad, toidu- ja joogitööstused, toitlustusasutused ja majutusettevõtted. Tartumaa toidupiirkonna eripära tugineb suurele hulgale turismi- ja toidusündmustele.
Saaremaa, Muhu ja Ruhnu maitsete aasta lõpetatakse pidulikult 2025. aasta aprillis ning toidupiirkonna sümboliks olev rändkahvel liigub juba mais edasi Tartu maakonda.
Foto: Maaeluvõrgustik FB