Culinary Heritage (Kohalik Toidupärand)
Lest & Lammas Resto eesmärgiks on pakkuda külastajatele Hiiu saarele omaseid toite, kasutades tooraineks peamiselt Hiiumaal ja Kassaris kasvavat, toodetavat ja saadaolevat.
Culinary Heritage (Kohalik Toidupärand)
Lummava merevaatega sadamas asub avatud köögiga restoran, mille menüü pakub muuhulgas toiduelamust ka kohaliku kalamaitse otsijale.
Culinary Heritage (Kohalik Toidupärand)
Ungru Resto eesmärk on pakkuda külalistele ägedat soul-food kogemust - see on kombinatsioon väga heast toidust, mõnusast atmosfäärist ning sõbralikult lihtsast teenindusest.
EHE märgisega toode/teenus
Siinne toit valmib kohalikust toorainest ja küpseb puuahjus-pliidil, mis annab toidule erilise "vana-aja maitse".
EHE märgisega toode/teenus
See on kõrts, kus iseäranis häid esivanemate roogasid pakutakse: ehtne moonaka kört, kohapeal tehtud leib ja või on alati laual.
EHE märgisega toode/teenus
Talumuuseumi kohvikus pakutakse eesti rahvustoite. Kohalikud karask, kohupiimakook ja mulgi puder on kujunenud kohviku firmaroogadeks.
EHE märgisega toode/teenus
Sagadi mõisas on erilise tähelepanu all metsa loodus ning mõisa restorani menüüs leidub alati metsaande ja ulukiliha: pohli-mustikaid, männiriisikaid, kuusevõrseid, karupraadi ja muud.
EHE märgisega toode/teenus
Kõik toidud valmistatakse talu köögis päris algusest lõpuni. Toidud on lihtsad ja hooajalised ning pakuvad maitseelamust kõigile, kes innustunult piirkonnast omapära otsivad.
Uma Mekk
Hämsa Kõrts pakub maalähedasi toite nagu panniroog kruupide ja seentega, perenaise suitsutatud Hämsa ribid sõirakartulitega, soolast ja magusat karaskit ning palju muud huvitavat ja maitsvat.
Uma Mekk
Nõiaköök üllatab just Nõiariigile omapäraste roogadega ja on hästi tuntud oma imemaitsvate toitude poolest.
Põlvamaa Rohelisem märk
Restorani menüü põhineb kohalikul värskel toorainel ja muutub vastavalt hooajale kaks korda aastas.
Põhja-Eesti kohalik toit
Viitna metsade keskel Lahemaa Rahvuspargi vahetus läheduses pakutakse kohalikku ja mahetoitu.
Põhja-Eesti kohalik toit
Siin ollakse paindlik ning kaetakse laud nii väikesele seltskonnale kui tuhandele sööjale.
Saaremaa ehtne toode
GoodKaarma Seebitalu aiakohvikus on külastajatel võimalik nautida külmi ja kuumi jooke, kerget kehakinnitust ja lubada endale mõnus puhkehetk istudes väljas päikeseterrassil.
Saaremaa ehtne toode
Saaremaa puhta looduse keskel asuv avatud mahetalu, mis pakub võimalust kohalike toodete maitsmiseks, kaasa ostuks ja katsetamiseks küpsetiste töötubades. Muuhulgas saab ka kõhu täis.
Saaremaa ehtne toode
Kohalik ja värske kala, taimetoidud ja hõrgutavad koogid.
Saaremaa ehtne toode
Loona mõisa menüü toetub kindlalt kohalikule toorainele ja koostööle piirkonna aiapidajate, loomakasvatajate, kalurite ning jahimeestega.
Saaremaa ehtne toode
Saaremaa Veski on kohalike maitsete restoran, mis pakub saaremaist, värsket, lihtsat ja nauditavat.
Saaremaa ehtne toode
Saksa Talupood - kohvik pakub piirkonna taludes ja väikeettevõtetes toodetud toidutooteid sh. ka traditsioonilist Saaremaa taluõlut ning laias valikus käsitööd.
Restorani menüüs on seotud kolm erinevat kultuuri: saksa aadlike ehk mõisa, Eesti talurahva ja Šoti kultuur.
Söök, mis siin lauda tuuakse, on lihtne, kõhtu täitev ja väga maitsev. Just selline, nagu ühes rannakõrtsis olema peab.
Väärtustame tooraineid, mida ise kasvatame või lähikonnast ostame!
Andri-Peedo talus on võimalik tutvuda tänapäevase moodsa farmiga, kus kasvatatakse kitsi ning valmistatakse kohapeal erinevaid maitsvaid kitsepiimatooteid. Talukohvikus valmivad road valdavalt kitsetalu ja kohalike mahepõllumeeste saadustest ning hooajalistest metsaandidest.
Angla Pärandkultuurikeskuses on kesksel kohal leib ja leivakõrvane – kohalikust toidust saab kõhu täis nii toidulaua taga kui ka õpitubades.