Teenust pakub: Männiku Metsatalu
“Tule välja loodusesse, sest seal on nii palju kogemisväärset – sa saad kindlasti elamusi, mis on sinu jaoks uudsed, leiad maitseid, mida sa varem ei ole tundnud, avastad värve ja vorme, mida sa varem ei ole märganud” – tsitaat raamatust „Korja loodusest söödavaid taimi“ võiks olla meie köögi sissejuhatuseks sobiv.
Ka meie kohaliku toidu kesksest hommikusöögimenüüst ei puudu looduse puudutus.
Olulisel kohal on hooajalisus ja sellest tulenevad ka hooajalised valikud. Olgu selleks siis värske kurk ja tomat või hoopis haug, mis jõuab lauda praetult ja marineeritult. Hooajaline värske punane kala jõuab sööjani ise soolatuna. Ka kodumaiste värskete marjade ja puuviljade saadavus varieerub koos hooajaga. Ja vahest pakub põnevust hoopis kartulisalat.
Hommikusöögi laualt leiab kindlasti kaerahelbe pudru seemnete ning omatehtud moosi- ja marjavalikuga. Pudrud valmivad ilma piima ja suhkruta, selles võid kindel olla.
Lisaks ootavad sööjat Pajumäe talu jogurt ja ürtidega kohupiim. Valida saab ka, kas eelistada lihtsalt keedetud talukanamune või hoopis talukanamunadest valmistatud omletti, mida suvisel hooajal täiendab värske spinat.
Hommikusöögi leiva ja sepikuvalik jõuab lauale kohalikust väikepgarist Caramell. Hõrgud leivamäärded, pestod ja hummused on kõik naturaalsed ja talus kohapeal valmistatud.
Igal hommikusöögil saab janu kustutada värske taimeteega ja omatehtud õunamahlaga.