Kodurestoran MerMer räim Rukkipalal

Teenust pakub: Kodurestoran MerMer

Eestlaste lemmikleib Leiburi Rukkipala rändas 2016 suvel mööda Eesti Toiduteed ja tegi tutvust tublide maitsevõluritega. Ehtne rukkileib tänapäevasel kujul sobis imehästi hea kohaliku toiduga.

 Kodurestoran MerMer´ile maitseb räim Rukkipalal

  • 10-12 leivakest (Leiburi rukkipala)
  • 1kg räimi
  • 6dl vett
  • 0,5dl 30%-list äädikat
  • 3dl hapukoort
  • 2dl mädarõikamaitselist majoneesi
  • 3tl inglise sinepit
  • kaks rabarberivart
  • peotäis tilli
  • peotäis murulauku
  • soola
  • pipart
  • suhkrut
  • 2 pisemat punast sibulat
  • 1spl vahuveiniäädikat

Valmistamine:

  • Puhasta räimed ja jäta mõneks tunniks kuni üleöö äädikamarinaadi.
  • Sega kokku kaste hapukoorest, mädarõikamaitselisest majoneesist, inglise sinepist.
  • Haki sisse rabarber, till ja murulauk, lisa soola, pipart ja pisut suhkrut ka. Sega läbi.
  • Puhasta nüüd räimed ka selgroost ja pane segusse. Süüa võid juba mõne tunni pärast, aga kõlbab suisa mitu päeva.
  • Serveeri rukkipalal ja kaunista veidi vahuveiniäädikas seisnud õhukeselt viilutatud punase sibulaga.