Teenust pakub: Kodurestoran MerMer
Eestlaste lemmikleib Leiburi Rukkipala rändas 2016 suvel mööda Eesti Toiduteed ja tegi tutvust tublide maitsevõluritega. Ehtne rukkileib tänapäevasel kujul sobis imehästi hea kohaliku toiduga.
Kodurestoran MerMer´ile maitseb räim Rukkipalal
- 10-12 leivakest (Leiburi rukkipala)
- 1kg räimi
- 6dl vett
- 0,5dl 30%-list äädikat
- 3dl hapukoort
- 2dl mädarõikamaitselist majoneesi
- 3tl inglise sinepit
- kaks rabarberivart
- peotäis tilli
- peotäis murulauku
- soola
- pipart
- suhkrut
- 2 pisemat punast sibulat
- 1spl vahuveiniäädikat
Valmistamine:
- Puhasta räimed ja jäta mõneks tunniks kuni üleöö äädikamarinaadi.
- Sega kokku kaste hapukoorest, mädarõikamaitselisest majoneesist, inglise sinepist.
- Haki sisse rabarber, till ja murulauk, lisa soola, pipart ja pisut suhkrut ka. Sega läbi.
- Puhasta nüüd räimed ka selgroost ja pane segusse. Süüa võid juba mõne tunni pärast, aga kõlbab suisa mitu päeva.
- Serveeri rukkipalal ja kaunista veidi vahuveiniäädikas seisnud õhukeselt viilutatud punase sibulaga.