Tahku Rannarahva Rukkipala värske hapukurgiga

Teenust pakub: Tahku rannarahvas MTÜ

Eestlaste lemmikleib Leiburi Rukkipala rändas 2016 suvel mööda Eesti Toiduteed ja tegi tutvust tublide maitsevõluritega. Ehtne rukkileib tänapäevasel kujul sobis imehästi hea kohaliku toiduga.

Rukkipala väisas 20. augustil toimuvat Tahkuranna Hapukurgifestivali 2016 aastal!

Võileivakatteks: Eesti taluvõi ja VÄRSKE HAPUKURK

Rukkipala võileivakatte tegemisel eelistame eestimaist võid!

Värske hapukurgi retsepti jagab Inge Must, Hapukurgifestival 2010 Parim Maitse tiitli omanik.

Värske hapukurgi valmistamiseks läheb vaja:

  • 1 liiter vett
  • 2 supilusikatäis soola
  • 1 supilusikatäis suhkrut
  • küüslauku
  • tilli koos õisikutega
  • mustsõstralehti

Valmistamine:

  • Laduge pestud kurgid anumasse, mille põhja on pandud till, küüslauk ja mustsõstralehed.
  • Valage soolveega (1 liitri vee kohta lisada 2 supilusikatäit soola ja 1 supilusikatäis suhkrut) üle.
  • Juba järgmisel päeval on kurgid väga maitsvad!

Tahkuranna Kurgifestival toimus Pärnumaa Romantilisel Rannateel 10 aastat (2010-2019). Täname kõiki külastajaid!