Eesti kartulisalat
KOOSTISAINED
- 400 g koorega keedetud kartuleid
- 1 keskmine sibul
- 4 keedetud muna
- 150 g hapukurki
Kaste
- 100 g hapukoort
- 100 g majoneesi
- soola, pipart
- maitserohelist
Foto: www.eestitoit.ee
- Koorega keedetud kartulid jahutada peale keetmist hästi maha ning koorida.
- Üks keedetud muna jätta salati kaunistamseks.
- Kartulid, kurk ja ülejäänud munad tükeldada kuubikuteks, sibul hakkida.
- Majonees ja koor segada, kaste maitsestada.
- Salatiained segada ettevaatlikult, lisada kaste, segada läbi.
- Kartulisalatisse võib soovi korral panna porgandit, hernest, värsket kurki, rohelist sibulat, tilli või peterselli.
- Salatisse võib lisada ka seapraadi, suitsuliha, vorsti, sinki.