Kalasupp köögiviljadega

KOOSTISAINED

  • 1 kg värsket kala
  • 3 l vett
  • 1 sibul
  • 5 dl tükeldatud kartuleid
  • 5 dl tükeldatud porgandit, kaalikat, naerist (muid soovikohaseid köögivilju) või herneid
  • 1 spl jahu
  • 1 spl võid
  • maitserohelist

Foto: Lembit Michelson, EASi foto- ja videopank

  • Kala puhastada ja panna külma vette keema.
  • Eemaldada vaht ja keeta tasasel tulel, kuni kala on valminud.
  • Tõsta kala välja, leem kurnata.
  • Leem kuumutada uuesti keema, lisada valmimise järjekorras suuremateks kuubikuteks (või köögiviljale iseloomuliku kujuga tükkidena, näiteks sibul ratastena, porgand seibidena jne) lõigatud köögiviljad ja kartul.
  • Või sulatada pannil, lisada jahu ja kuumutada, kuni jahu muutub teraliseks, lisada segu supile ja keeta supp valmis.
  • Lõpuks lisada kalatükid ja puistata peale hakitud maitserohelist.

Nõuanne: Tänapäeval on otstarbekas kalasupi valmistusviisi veidi muuta ning sibulat ja porgandit enne supile lisamist võis kuumuta, et supi välimus oleks kaunim ja maitse täiuslikum. Samuti võib vedeliku kogust supis vähendada, kui paksemat suppi soovitakse teha.