Foto: MTÜ Eesti Maaturism
- Segada eelmisest leivateost jäänud juuretis, poolest osast jahust ja leigest veest käsitsi või puulusikaga poolvedel taigen.
- Katta taigen rätiga ja tõsta sooja ning tuuletõmbuseta kohta vähemalt 6-10 tunniks hapnema.
- Kui taigen on parajalt hapu ning kerkinud, sõtkuda tasapisi juurde ülejäänud jahu. Jahu lisada osade kaupa ja vaid nii palju, et taigen saaks parajalt sitke.
- Maitse järgi lisada taignale soola.
- Jätta taigen uuesti kaetuna sooja kohta kerkima (umbes paariks tunniks).
- Kerkinud taigen jagada leivapätsideks, vormida need ümaraks ning siluda pealt märja käega siledaks.
- Küpsetada puuküttega ahjus ca 2 h.
- Küpsenud leib tõsta ahjust välja jahtuma. Ahjust võetav leib niisutada pealt leige veega ning lasta tal räti all tõmmata.
- Lõigata leiba alles siis, kui ta jahtunud on.