Foto: Kohvik-restoran Hea Maa
Mustikasupi valmistamine
- Segada potis vesi, mustikad ja suhkur.
- Keeta umbes 10 minutit, tõsta pott tulelt.
- Segada maisitärklis vähese veega, kallata see peene nirena pidevalt segades supi sisse.
- Kuumutada keemiseni, soovi korral maitsestada vanilliga ja serveerida.
Kitsejuustu jäätise valmistamine
- Panna potti vanillikaun, lisada piim ja vahustamata koor ning kuumutada keemiseni.
- Tõsta tulelt, lõigata vanillikaun pikisuunas pooleks ja kraapida seemned kooresegusse.
- Vahustada munakollased ja suhkur heledaks vahuks. Valada koor pidevalt segades munavahu hulka.
- Kallata kõik tagasi kastrulisse ja kuumutada nõrgal kuumusel puulusikaga pidevalt segades kümmekond minutit, kuni segu veidi pakseneb ja lisada kitsejuust.
- Tõsta tulelt ning jahutada kiiresti külmaveevannis. Eriti kiiresti saab jahutada jääkuubikutega täidetud veevannis.
- Valada kõik jäätisemasinasse ja valmistada jäätis.
- Kui masinat pole, siis tõsta segu madalasse kaussi ja aseta vähemalt neljaks tunniks sügavkülma. Vahustada massi iga poole tunni tagant, et jäätis saaks kohevam ega tekiks jääkristalle.
- Serveerida kohe või panna karbiga sügavkülma.
Vahvli valmistamine
- Vahustada muna suhkruga.
- Lisada sulatatud rasvaine ning vaheldumisi majonees ja jahu.
- Segada hoolega tainas läbi, et sinna jahutükke ei jääks.
- Lasta tainal pool tundi enne küpsetamist seista.
- Kuldseks küpsenud vahvlid keerata kohe rulli või tuutuks.