Pikalt küpsetatud pardiliha ...
KOOSTISAINED
Kogus: 4-6-le inimesele
- 6 tk pardikoiba
- 5 g meresoola
- 1 pott tüümiani
- 4 lehte loorberi
- 2 spl kadakamarju
- 1 spl musta pipart
- 1 tk küüslauku
- 500 g hanerasva
Kartulivaht
- 700 g kartulit
- 200 g võid
- 200 g vahukoort
- 500 g täispiima
- soola
Marineeritud köögiviljad
- 250 g punast sibulat
- 250 g porgandit
- 150 g õunaäädikat
- 150 g suhkrut
- 225 g vett
Kartuli tšipsid
- 300 g Kongo kartulit
- 1 kg toiduõli
- soola
Foto: Leib Resto ja Aed
... kartulivahu, tšipside ja marineeritud köögiviljadega
Pardi valmistamine
- Kaaluda köögikombaini kokku kõik ürdid ja meresool ning purustada kergelt.
- Laotada part ja kuivmarinaad kihiti karpi ning panna 24 tunniks külmkappi.
- Pesta marinaad maha, panna part haudepotti ja katta sooja hanerasvaga.
- Küpsetada pealt kaetult ahjus 140 kraadi juures u 2,5 tuni. Lasta rasvas maha jahtuda.
- Kui liha püsib kenasti rasvas, võib seda mitu päeva ette teha.
- Enne serveerimist võtta kogu poti sisu välja ja eralda potti põhja jäänud puljong.
- Puhastada part kontidelt ja panna puljongi sisse soojenema.
Kartulivahu valmistamine
- Koorida kartulid ja panna keema.
- Teise potti panna piim ja koor kuumenema.
- Kui kartul on pehme, siis kurnata ja valmistada püree lisades alustuseks toasoe või ja kuum piima ja koore segu.
- Püree peaks olema jogurtipaksune.
- Pressida valmis kreem läbi sõela, valada vahu pudelisse ja lisa 2 NO2 gaasi.
- Hoida soojas veevannis.
Marineeritud köögiviljade valmistamine
- Kaaluda potti äädikas, suhkur ja vesi ning lasta keema tõusta.
- Koorida vahepeal köögiviljad, tükeldada väikesteks kuubikuteks ja panna marinaadi.
- Kuumutada u 5 min marinaadis ja jätta jahtuma.
Tšipside valmistamine
- Pesta kartulid ja viilutada mandoliiniga õhukesed viilud.
- Panna külma vette ja lasta u 20 min vett peale joosta, aegajalt segades.
- Kuivatada kartulilaastud ja friteerida 160 kraadi juures toiduõlis.
- Tõsta kartulid köögipaberile nõrguma.
- Maitsestada soolaga.