Foto: Toomas Tuul, EASi foto- ja videopank
Sealiha valmistamine
- Sealiha puhastada vajadusel kõõlustest ning liigsest pekist.
- Lõigata ristikiudu viiludeks nii, et igale viilule jääb külge kont.
- Väljaulatuv kondiots puhastada kelmetest.
- Lihaviilud vasardada õrnalt ning maitsestada soola ja pipraga.
- Kasta piima-munasegusse ja seejärel paneerida riivsaias.
- Praadida kuumal pannil rasvaines mõlemalt poolt kuldpruuniks.
Hapukoorekastme valmistamine
- Sulatada või, lisada jahu ning kuumutada kerge värvimuutuseni.
- Seejärel lisada vesi ja kuumutada segades paksenemiseni.
- Lisada hapukoor ja kuumutada keemiseni.
Lisandiks sobib pakkuda keedu- või ahjukartuleid, erinevaid köögiviljalisandeid. Hästi sobivad lisandiks magushapud kapsad, hapukurk, marineeritud köögiviljasalatid.