Hernepüreesupp koorega
KOOSTISAINED
- 200 g värskeid või külmutatud herneid
- 1 mugulsibul
- 1 suurem porgand
- 4 dl lihapuljongit
- 1 spl nisujahu
- 1 dl piima
- 2 spl võid
- soola
Lisandiks
- 1 dl rõõska koort
- hernelillevõrseid
Foto: www.toidutee.ee
- Köögiviljad pesta, koorida ja tükeldada suuremateks kuubikuteks.
- Köögiviljakuubikud kuumutada pooles koguses võis, lisada keev puljong ning herned.
- Keeta kuni köögiviljad on pehmed ning püreerida.
- Piimakastme valmistamiseks sulatada potipõhjas ülejäänud või, lisada jahu ning kuumutada tekstuuri muutumiseni.
- Valada juurde kuum piim ning keeta kastme paksenemiseni.
- Lisada piimakaste püreele ning kuumutada keema. Maitsestada soolaga.
- Serveerida rõõsa koorega ja kaunistada hernevõrsega.