Foto: www.eestitoit.ee
- Sulata potipõhjas või ning hauta selles hakitud sibul ja küüslauk.
- Lisa seakoot ja vala peale külm vesi (umbes 3-4 l). Lase tasasel kuumusel keema tõusta ning keeda 1-1,5 tundi kuni liha tuleb kondi küljest lahti.
- Tõsta koot puljongist välja ja jäta jahtuma. Lisa puljongile kuivatatud herned ning keeda pehmeks.
- Lisa viilutatud porgand ning keeda veel, kuni ka porgand on pehme.
- Viimasena lisa külmutatud herned ja keeda veel paar minutit.
- Kui soovid kreemjamat suppi, võid supi kergelt püreestada.
- Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri suituskoodi tükkidega.
Nõuannne: Tore nipp on hernesupile keetmise lõpus lisada ka pisut külmutatud herneid, nii saab erksama värvi ja värskema kevadise maitse.