Hernesupp suitsukoodiga

KOOSTISAINED

  • 40 g võid
  • 2 sibulat
  • 4 küüslauguküünt
  • 1 kg suitsutatud seakoot
  • 700 g kuvatatud herneid (öö läbi vees paisutatud)
  • 300 g külmutatud rohelisi herneid
  • 3 porgandit

Foto: www.eestitoit.ee

  • Sulata potipõhjas või ning hauta selles hakitud sibul ja küüslauk.
  • Lisa seakoot ja vala peale külm vesi (umbes 3-4 l). Lase tasasel kuumusel keema tõusta ning keeda 1-1,5 tundi kuni liha tuleb kondi küljest lahti.
  • Tõsta koot puljongist välja ja jäta jahtuma. Lisa puljongile kuivatatud herned ning keeda pehmeks.
  • Lisa viilutatud porgand ning keeda veel, kuni ka porgand on pehme.
  • Viimasena lisa külmutatud herned ja keeda veel paar minutit.
  • Kui soovid kreemjamat suppi, võid supi kergelt püreestada.
  • Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri suituskoodi tükkidega.

Nõuannne: Tore nipp on hernesupile keetmise lõpus lisada ka pisut külmutatud herneid, nii saab erksama värvi ja värskema kevadise maitse.