- Pese paprikad ja lõika pikuti neljaks. Eemalda seemned ja varrejupp ning laota paprikad ahjuplaadile.
- Enne küpsema panemist võib pintseldada ka oliivõliga.
- Küpseta kuumas ahjus 20-30 minutit, kuni paprikad on pehmenenud ja pealt natuke mustjad.
- Võta välja ja kata ahjupann fooliumiga. Lase paprikatel (peaaegu täielikult) jahtuda.
- Koori paprikad. Koor tuleb lihtsalt maha.
- Pane röstitud ja kooritud paprikad, india pähklid, sidruni mahl, hakitud küüslauk, sool, päikesekuivatatud tomat, pipar, tsilli köögikombaini või kannmikserisse ja püreesta ühtlaseks.
- Püreestamise lõpu poole lisa vajadusel oliiviõli.
Männiku Metsatalu perenaine Ene: "Muhhamara leidsin Jordaania reisilt. Seda maitsvat määret pakuti hommikusöögiks. See siin on minu variant."