Foto: MTÜ Eesti Maaturism
- Kohupiim suruda läbi sõela. Piim kuumutada keemiseni, lisada kohupiim ja kuumutada, kuni vadak eraldub. Saadud mass panna sõelale nõrguma.
- Või sulatada, lisada kohupiim, maitsestada soolaga ja köömnetega ning segada, kuni segu muutub ühtlaseks.
- Jahutada veidi, seejärel lisada lahtiklopitud munad ja köömned. Kuumutada veel pidevalt segades 3-5 minutit, kuni mass muutub ühtlaseks (mitte keeta!).
- Saadud mass panna külma veega kastetud vormi või kahekordse niiske marliga kaetud sõelale nõrguma.
- Lauale saab anda järgmisel päeval. Süüakse külmalt. Sõir sobib ka võileivakatteks.
- Sõirale võib lisada erinevaid toiduaineid: ürte, kala- ja lihatooteid, seeni, köögivilju.