Piirkonna-ja kvaliteedimärgis „VIRU TOIT” antakse Virumaal toodetud tootele, mis on piirkondlikku päritolu, kõrge kvaliteediga, looduslike materjalide kasutusega ning keskkonnasõbraliku tootmisega.
- Selleks võib olla toode, mille põhitooraine pärineb piirkonnast ja vähemalt 50% toote koostisainetest on alati pärit Virumaalt. Šokolaadide ja šokolaadipõhiste toodete puhul võib erandina olla piirkondlike koostisainete osakaal väiksem (30%).Toode on valmistatud kohalikku traditsiooni järgides või unikaalset retsepti või tootmistehnoloogiat kasutades.
- Selleks võib olla toitlustusettevõttes pakutav toit, milles kasutatavast toorainest vähemalt 50% pärineb piirkonnast. Juhul kui toote põhitoorainetpiirkonnas ei toodeta või pole piisavalt saada, võib seda sisse tuua mujalt Eestist. Menüü toitude osakaalust vähemalt 50% on valmistatud kohalikku traditsiooni järgides või unikaalset retsepti või tootmistehnoloogiat kasutades.
- Juur-ja puuviljad, marjad on kasvatatud piirkonnas ja tooted vastavad EU poolt kehtestatud värske puu-ja köögiviljastandardile. Ettevõte vastab hea põllumajandustava nõuetele.
Toote ja toiduvalmistamise abi-ja lisaainetena tuleb eelistada looduslikke aineid. Keelatud on kasutada järgmisi abi-ja lisaaineid: E104 –119, 121 -142, E151, E154 -E160B, E161G, E173-E200, E210, E220, E230,E242, E310, E320, E321, E338, E420, E620, E951. GMO-sid sisaldavaid toorainete kasutus on keelatud.
Allikas: Viru Toit kaubamärk