Siinne toit valmib kohalikust toorainest ja küpseb puuahjus-pliidil, mis annab toidule erilise "vana-aja maitse".
Elva ja Otepää vahel asuvas Hellenurme Veskimuuseumi leivakojas saate toiduelamuse nii, et söönuks saavad nii silmad kui suu! Toit valmib kohalikust toorainest ja küpseb puuahjus-pliidil, mis annab toidule erilise "vana-aja maitse". Alati saab proovida traditsioonilist eesti leiba, mis valmib astjas sõtkutud juuretisest, rukkijahust ja veest ning on vormitud põrandaleivaks ja küpsetatud puuahjus. Kah vana aja maitsega - räägivad need, kes teavad.
Veskiemand koostab menüü vastavalt aastaajale ja äraproovitud, leiutatud, märgatud retseptidele. Söömaaja saab ühendada veskikülastusega, kus 135 aastane veski näitab omi oskusi endiselt vee jõul teri jahvatades.
Jahutegu veskikojas: endiselt vee jõul töötava veski neljal korrusel saab näha, katsuda, tunda, maitsta kuidas ja mis valmib viljaterast.
Leivategu leivakojas: leivakojas saab värskest jahust küpsetada leiva, mis kannab mälestustes esivanemate aega.
Väetoitude valmistamine: ühiskokkamised vastavalt aastaaja andidele.
Hellenurme Veskimuuseumi paketti ”Veest leivani ehk jahutegu veskikojas ja leivategu leivakojas“ on tunnustatud ökoturismi kvaliteedimärgisega EHE (Ehtne ja Huvitav Eesti).