Sagadi mõisas on erilise tähelepanu all metsa loodus ning mõisa restorani menüüs leidub alati metsaande ja ulukiliha: pohli-mustikaid, männiriisikaid, kuusevõrseid, karupraadi ja muud.
Sagadi mõisas on erilise tähelepanu all metsa loodus ning mõisa restorani menüüs leidub alati metsaande ja ulukiliha: pohli-mustikaid, männiriisikaid, kuusevõrseid, karupraadi ja muud.
Paljud Sagadi Mõisa restorani toitudes kasutatud metsa-ja aiasaadused on pärit Lahemaalt. Oma aia peenardelt nopitakse suvel nii ürte kui õisi laudade ja roogade kaunistamiseks. Eriti tähtsateks puhkudeks kaetakse tõeliselt mõisalik pidulaud mõisahäärberi saali või salongidesse.
Sagadi mõisa on tunnustatud ökomärgisega Roheline Võti ning tähtis roll on selles nii keskkonnasõbralikkusel, kui kohalikul toidul.
Sagadi Mõisa programme "Mets toidab" ja "Mõisaproua napsitegu" on tunnustatud ökoturismi kvaliteedimärgisega EHE (Ehtne ja Huvitav Eesti).